Da Grasso - Gastronomia
Basic information:
Category
Franchise
Industry
Catering, venues
Province
mazowieckie
City
Warszawa
Street
Al. Jana Pawła II 18 lok. 120
Investment amount
negotiable
Company reach
Cały kraj
archived advertisement
Added: 14 october 2018
ID of the advertisement: #74

Advertisement: Da Grasso - Gastronomia is archived because the advertiser did not renew it. At the moment, there is no way to contact the advertiser. Leave your email address if you want to be notified when the advertisement is activated.
Ad description:
Da Grasso to największa polska franczyzowa sieć pizzerii, obejmująca blisko 180 lokali w 118 miastach.
Pierwsza pizzeria Da Grasso powstała w 1996 r. w Łodzi. Aktualnie spółka administruje siecią pizzerii na terenie całego kraju zarówno w większych, jak i mniejszych miejscowościach. Czynnikiem wyróżniającym Da Grasso jest unikalny system franczyzy, zapewniający kompleksowe wsparcie partnerów biznesowych poprzez Centralny System Zakupów, wspólne działania marketingowe, a przede wszystkim wsparcie Opiekuna Franczyzobiorcy, który towarzyszy każdemu od momentu podpisania umowy.
Tajemnicą sukcesu restauracji Da Grasso jest autorska receptura na wyjątkowe ciasto, a znakiem rozpoznawczym sosy – pomidorowy, czosnkowy i nowy – ostry, dodawane do każdej pizzy gratis.
Sieć zdobyła szereg prestiżowych nagród i wyróżnień m.in. wielokrotny Złoty Laur Konsumenta, Godło Jakość Obsługi i Jakość Roku, Hermes w kategorii sieć restauracyjna oraz Grand Prix Konsumenta.
JEDNOSTKI WŁASNE
1
JEDNOSTKI FRANCZYZOWE
174
WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY
Naszych Franczyzobiorców wspieramy przez cały okres współpracy. Ustalamy ofertę, opracowujemy receptury i doskonalimy know-how prowadzenia placówki. Każdemu przedsiębiorcy przekazujemy stale aktualizowany system HACCP.
Ponadto, dbamy o atesty produktów i audytujemy potencjalnych partnerów handlowych. Testujemy surowce, obliczamy szczegółowe koszty produkcji dań. We współpracy z profesjonalnymi dostawcami i znanymi producentami zapewniamy dostępność wszelkich produktów i surowców oraz negocjujemy atrakcyjne dla Franczyzobiorców warunki zakupu. Prowadzimy szkolenia pracowników placówek, nie tylko przy otwieraniu lokalu, ale i przez cały okres współpracy.
Ponadto, każdemu franczyzobiorcy nieustannie towarzyszy Opiekun Franczyzobiorcy, do którego można zwracać się ze wszystkimi problemami związanymi z prowadzeniem lokalu.
Dodatkowo, jako organizator sieci prowadzimy działania marketingowe i reklamowe na szczeblu ogólnopolskim, zarządzamy stroną www ( www.dagrasso.pl ) oraz fanpage’em na portalu Facebook (www.facebook.com/DaGrassoPizzerie ).
Lokalne działania marketingowe Franczyzobiorcy organizują samodzielnie, ale mogą liczyć na nasze pełne wsparcie – od doradztwa strategicznego po graficzne przygotowanie materiałów.
Franczyzobiorcy mogą liczyć na nasze pełne wsparcie – od doradztwa strategicznego po graficzne przygotowanie materiałów.
PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI
- Opłata wstępna: 12 000 zł netto
- Opłata miesięczna: od 1464,10 zł netto (w zależności od wybranych pakietów menu, płatna od drugiego miesiąca)
- Przystosowanie lokalu: 150-350 tys. w zależności od powierzchni i stanu technicznego lokalu.
- Powierzchnia lokalu: optymalna 150 m2, minimalna 100 m2
- Lokalizacja: miasto pow. 20 tys. mieszkańców
PODSTAWOWE WYMAGANIA SIECI
Poszukujemy ludzi przedsiębiorczych, energicznych, sumiennych i pełnych optymizmu. Doświadczenie w prowadzeniu działalności gospodarczej nie jest wymagane, choć z pewnością pomocne (w szczególności w zakresie zarządzania zespołem pracowników).
Przyszły Franczyzobiorca powinien dysponować kwotą 150-350 tys. złotych (w zależności od powierzchni i stanu technicznego przyszłej pizzerii) na przystosowanie lokalu do wymogów i standardów Da Grasso, wyposażenie go urządzenia, sprzęt komputerowy, pozostałe wyposażenie punktu gastronomicznego, stroje pracowników i zatowarowanie zgodne z wybranym zakresem menu.
Minimalna powierzchnia lokalu to 100 m2. Nasz koncept doskonale wpisuje się zarówno w klimat dużych osiedli mieszkaniowych, jak i centralnych części miast.
Każda propozycja lokalowa jest przez nas indywidualnie analizowana. Wiemy, że każde miasto ma swoją specyfikę i staramy się do niej dopasować.
Pierwsza pizzeria Da Grasso powstała w 1996 r. w Łodzi. Aktualnie spółka administruje siecią pizzerii na terenie całego kraju zarówno w większych, jak i mniejszych miejscowościach. Czynnikiem wyróżniającym Da Grasso jest unikalny system franczyzy, zapewniający kompleksowe wsparcie partnerów biznesowych poprzez Centralny System Zakupów, wspólne działania marketingowe, a przede wszystkim wsparcie Opiekuna Franczyzobiorcy, który towarzyszy każdemu od momentu podpisania umowy.
Tajemnicą sukcesu restauracji Da Grasso jest autorska receptura na wyjątkowe ciasto, a znakiem rozpoznawczym sosy – pomidorowy, czosnkowy i nowy – ostry, dodawane do każdej pizzy gratis.
Sieć zdobyła szereg prestiżowych nagród i wyróżnień m.in. wielokrotny Złoty Laur Konsumenta, Godło Jakość Obsługi i Jakość Roku, Hermes w kategorii sieć restauracyjna oraz Grand Prix Konsumenta.
JEDNOSTKI WŁASNE
1
JEDNOSTKI FRANCZYZOWE
174
WSPARCIE DLA FRANCZYZOBIORCY
Naszych Franczyzobiorców wspieramy przez cały okres współpracy. Ustalamy ofertę, opracowujemy receptury i doskonalimy know-how prowadzenia placówki. Każdemu przedsiębiorcy przekazujemy stale aktualizowany system HACCP.
Ponadto, dbamy o atesty produktów i audytujemy potencjalnych partnerów handlowych. Testujemy surowce, obliczamy szczegółowe koszty produkcji dań. We współpracy z profesjonalnymi dostawcami i znanymi producentami zapewniamy dostępność wszelkich produktów i surowców oraz negocjujemy atrakcyjne dla Franczyzobiorców warunki zakupu. Prowadzimy szkolenia pracowników placówek, nie tylko przy otwieraniu lokalu, ale i przez cały okres współpracy.
Ponadto, każdemu franczyzobiorcy nieustannie towarzyszy Opiekun Franczyzobiorcy, do którego można zwracać się ze wszystkimi problemami związanymi z prowadzeniem lokalu.
Dodatkowo, jako organizator sieci prowadzimy działania marketingowe i reklamowe na szczeblu ogólnopolskim, zarządzamy stroną www ( www.dagrasso.pl ) oraz fanpage’em na portalu Facebook (www.facebook.com/DaGrassoPizzerie ).
Lokalne działania marketingowe Franczyzobiorcy organizują samodzielnie, ale mogą liczyć na nasze pełne wsparcie – od doradztwa strategicznego po graficzne przygotowanie materiałów.
Franczyzobiorcy mogą liczyć na nasze pełne wsparcie – od doradztwa strategicznego po graficzne przygotowanie materiałów.
PRZEWIDYWANA SUMA INWESTYCJI
- Opłata wstępna: 12 000 zł netto
- Opłata miesięczna: od 1464,10 zł netto (w zależności od wybranych pakietów menu, płatna od drugiego miesiąca)
- Przystosowanie lokalu: 150-350 tys. w zależności od powierzchni i stanu technicznego lokalu.
- Powierzchnia lokalu: optymalna 150 m2, minimalna 100 m2
- Lokalizacja: miasto pow. 20 tys. mieszkańców
PODSTAWOWE WYMAGANIA SIECI
Poszukujemy ludzi przedsiębiorczych, energicznych, sumiennych i pełnych optymizmu. Doświadczenie w prowadzeniu działalności gospodarczej nie jest wymagane, choć z pewnością pomocne (w szczególności w zakresie zarządzania zespołem pracowników).
Przyszły Franczyzobiorca powinien dysponować kwotą 150-350 tys. złotych (w zależności od powierzchni i stanu technicznego przyszłej pizzerii) na przystosowanie lokalu do wymogów i standardów Da Grasso, wyposażenie go urządzenia, sprzęt komputerowy, pozostałe wyposażenie punktu gastronomicznego, stroje pracowników i zatowarowanie zgodne z wybranym zakresem menu.
Minimalna powierzchnia lokalu to 100 m2. Nasz koncept doskonale wpisuje się zarówno w klimat dużych osiedli mieszkaniowych, jak i centralnych części miast.
Każda propozycja lokalowa jest przez nas indywidualnie analizowana. Wiemy, że każde miasto ma swoją specyfikę i staramy się do niej dopasować.
Photos:
Watch the map:
Tags:
See also:

980 000 PLN
Restauracja. Unikalna oferta. Sprzedam dochodową restaurację z wyrobioną marką na rynku
Catering, venues,

updated 25.02.2025
Restauracja powstała w Elblągu w 2011 roku, kiedy Waldemar i Elżbieta Lewandowscy postanowili połączyć przyjemne z pożytecznym i otworzyć restaurację, która przypominała im lata młodzieńcze.
Wspólnymi silami Waldemar i Elżbieta prowadzą biznes już...

negotiable
Sprzedm unikalną i dochodową restaurację
Catering, venues,

updated 20.03.2025
Sprzedam unikalną na skalę Polski restaurację oferującą dania kuchni tybetańskiej. Biznes dobrze prosperuje m.in. za sprawą usytuowania w gastronomicznej części Poznania, na Jeżycach. Lokal działa 6 lat i ma swoich stałych gości. Cieszy się uznaniem,...

60 000 PLN
Działający lokal gastronomiczny z pełnym wyposażeniem i stałymi klientami
Catering, venues,

updated 02.05.2025
Odstąpię lokal gastronomiczny z pełnym wyposażeniem. Lokal posiada 60 m²:
• salę dla klientów ze stolikami i krzesłami – pomieści ok. 30 os
• toaletę dla klientów
• osobny zmywak
• letni ogródek
• zaplecze kuchenne z osobną łazienka dla pracowni...